För att kunna handla med Bitcoins behöver man skaffa sig en Bitcoinplånbok. Man kan se det som en internetbank vilket blir länken till det monetära system vi har i samhället idag, det vill säga hur vi skickar pengar mellan olika konton. Det är ett system för att visa vem som egentligen är skyldig vem vad, och hur mycket det är värt. På samma sätt måste man ha en speciell plånbok för Bitcoin och i följande artikel finns de mest vanliga och trovärdiga plånböckerna listade. Man bör så klart vara försiktig i sitt val av plånbok eftersom den ska förvara värdepapper. Det fungerar nämligen så att nycklarna är det värdefulla, vilket gör det möjligt för dig som äger Bitcoin att kunna handla med dem.

Vad är en Bitcoinplånbok?

En plånbok för Bitcoins är en hårdvara som som är byggd och anpassad för att bevara din kryptovaluta i säkerhet. Man skaffar sig en sådan antingen som en app, hemsida eller enhet som bevarar nycklarna i säkert förvar. Det finns flera fördelar med att använda sig av en så kallad plånbok, nedan följer en lista på de viktigaste anledningarna:

 • Förvarar dina Bitcoins säkert
 • Ser till att du alltid har en backup
 • Minskar riskerna för felmarginaler vid installation och bruk

Dessvärre är dessa plånböcker inte gratis, men det är en bra investering för den som handlar med kryptovalutor och en trygg lösning. Ska man investera i digitala tillgångar bör man se till att man har en trovärdig och bra plånbok. Det finns även mjukvaruplånböcker. Skillnaden rör sig oftast om säkerhet eller personlig integritet. För att hitta den som passar just dig så gör man rätt i att läsa runt lite på företagens hemsidor som erbjuder den här tjänsten. Vissa är mer anpassade för nybörjare medan andra är mer avancerade. Somliga har även specialerbjudanden som kan vara väldigt förmånliga. Det finns bonussystem för de som handlar aktivt hos vissa leverantörer och därmed kan vara en bra lösning.

De bästa plånböckerna för att förvara dina Bitcoins 2018

Det finns många plånböcker på marknaden idag som är pålitliga och att skaffa sig en sådan är det första steget för att kunna förvara, handla med och ta emot Bitcoins. Det har under de senaste åren uppkommit många kryptovalutor, eller så kallade digitala valutor, och Bitcoin är bara ett exempel på en sådan. Den offentliga växelkursen bestäms utifrån utbud och efterfrågan, men kan trots detta inte likställas med lagreglerade valutor. Det är i grund och botten en datafil som kan användas för att antingen föra över pengar över internet, handlas med på digitala handelsplatser och i vissa fall kan man även använda det som betalningsmedel. Om man säljer sina Bitcoins finns det lagar för hur man ska skatta på dessa. Om man som privatperson inte driver en näringsverksamhet ska försäljning av Bitcoins kapitalvinst beskattas enligt Skatteverkets bestämmelser om andra tillgångar. Man ska även redovisa om man byter digitala valutor med någon annan, om man lånar ut dem eller om man använder dem för att spela spel online eller liknande. Många av de stora aktörerna på marknaden idag är antingen från USA eller från Kina. Det kan leda till att deras tjänster bygger på att man själv kommer därifrån och därför kan det vara krångligt om man inte kan språken flytande. Det finns dock många som erbjuder flera olika språk på sina hemsidor så det kan vara ett plus om man hittar någon som har sin tjänst på svenska, det vill säga om man inte kan de andra språken flytande.

Nuvarande Bitcoin pris: $ 0000.00

CEX.io

CEX.io är en digital plånbok som har många nöjda kunder vilket är en bra indikation om att de är en trygg och pålitlig leverantörer av digitala plånböcker. Med närmare 1 miljon användare över hela världen är CEX.io en av de mest populära tjänsterna på marknaden idag för att handla med Bitcoin. Det finns flera olika anledningar till att välja CEX.io och i listan nedan finner du några av deras starkaste sidor:

 • Hög säkerhet
 • Accepterar de vanligaste betalmetoderna
 • Hög likviditet

En annan fördel med just det här programmet är att de har en policy att ha 0% stölder från de plånböcker som de förvaltar, ett löfte som de har kunnat hålla väldigt väl. Det kräver så klart ständig utveckling och uppföljning för att garantera att programvaran alltid är uppdaterad med den senaste tekniken och konsekvent utvärdering sker.
Öppna konto hos CEX.io

Binance

Binance har ett väldigt utvecklat och komplicerat system. Det är otroligt säkert och tryggt men kanske inte det bästa valet för en nybörjare. Det finns ett bra verktyg för att hålla koll på kurser i realtid och många funktioner som man kan ställa in utifrån egna preferenser. En fördel med Binance är att den inte fokuserar på någon kryptovaluta, som till exempel Bitcoin, utan man kan handla flera olika. Den här leverantören fokuserar dock på den kinesiska marknaden och stödjer endast engelska och kinesiska användare i dagsläget. Med andra ord, förstår man engelska eller kinesiska perfekt så är det här inget problem. Det är dock 24 timmars väntetid på transaktioner, vilket inte är det snabbaste alternativet. Om man vill göra snabba affärer kanske man bör välja en annan leverantör. Deras hemsida är väldigt begränsad för icke användare, vilket också kan göra det svårare för användare att utvärdera det som ett lämpligt alternativ.
Öppna konto hos Binance

HitBTC

HitBTC påstår sig själva vara den mest avancerade och längst utvecklade plånboken för kryptovalutor. Den här tjänsten har en 2-faktor autentisering vilket ökar tryggheten och säkerheten för användarna. HitBTC är utvecklat med hjälp av de bästa teknikerna som finns idag för att kunna erbjuda snabba transaktioner med minimal ansträngning från användarens sida. Det finns många fördelar med att välja HitBTC som sin plånbok för digitala valutor, men i följande lista kan du se de absoluta favoritanledningarna för att använda sig av denna tjänsten:

 • Ingen krånglig registrering krävs för att använda tjänsten
 • Full tillgång till byteshandeln online
 • Obegränsad tillgång till top ups

Öppna konto hos HitBTC

LiveCoin

LiveCoin sätter användaren i fokus så att man inte behöver vara något proffs eller en expert för att förstå deras tjänster. Det går snabbt och enkelt att sätta in pengar på sitt konto precis som när man ska ta ut pengar. Dessutom har de ett förmånsprogram för användare. Det innebär att man blir belönad när man rekommenderar deras tjänster till vänner och får dem att registrera sig. Har man ett stort nätverk kan man se till att få många fina förmåner och det är ett väldigt enkelt sätt för att få mer valuta för sina pengar.
Öppna konto hos LiveCoin

BitMEX

BitMEX är en framåtsträvande lösning för att handla Bitcoins online. De använder sig av den senaste tekniken och innovativa lösningar för att kunna konkurrera med jättarna på marknaden. De har en häftig funktion som gör det möjligt för deras användare att se utvecklingen på marknaden i realtid. BitMEX är stolta över att kunna ge upp till 100 gånger i hävstångseffekt på certifikat. De är branschledande när det kommer till att erbjuda säkerhet och trygghet samtidigt som de har en av de absolut mest avancerade lösningarna. Trots att de är avancerade har det hela tiden funnits ett fokus på att göra det så enkelt som möjligt för användare att förstå. Man kan som nybörjare använda sig av BitMEX men det är helt klart inte den enklaste hemsidan att förstå. De har även hemsidan på många språk vilket kan förenkla vissa avancerade bitar en aning. BitMEX erbjuder sitt innehåll på språk som japanska, engelska, kinesiska och franska. Det är helt klart en lösning som det går väldigt bra för i Asien. De har sedan de startade inte tappat bort en enda Bitcoin och det är något som de är väldigt stolta över och som ger trygghet till användarna.
Öppna konto hos BitMex

Coinmama

Coinmama är ett av de enklaste sätten att handla med Bitcoins i dagsläget. Man kan enkelt köpa med hjälp av ett kreditkort och transaktionerna går vanligtvis snabbt. En transaktion går genomsnittligt igenom på bara några timmar. Det finns dock många recensioner online som är tveksamma till om den här leverantören är 100% säker. Beroende på om man är ute efter säkerhet eller personlig integritet kan det här vara en bra plattform. Coinmama fokuserar nämligen mer på personlig integritet och att man ska kunna vara anonym på marknaden. De har speciella funktioner som snabba verifikationer. Det sitter ett team som jobbar med detta dygnet runt. De handlar inte bara med Bitcoins utan även Ether så det kan vara en bra leverantör om man vill utöka sitt sortiment av kryptovalutor.
Öppna konto hos CoinMama

Cryptopia

Cryptopia har de vanligaste tjänsterna som en digital plånbok bör ha, men sen finns även vissa funktioner som tillkommer som är guld värda för användaren. Först och främst har de en otroligt bra support som ständigt jobbar med att se till att Cryptopias kunder är nöjda och inte stöter på problem. De gör det möjligt för sina användare att köpa och sälja kryptovalutor på ett tryggt och säkert vis. Dessutom har Cryptopia en tjänst som är enkel att förstå, ger en bra överblick och tydliga instruktioner. En annan fördel är att Cryptopia jobbar aktivt med sociala medier. Man kan enkelt följa dem via Facebook, LinkedIn och Twitter för att se till att man alltid har koll på vad som händer på marknaden och inte går miste om några coola nyheter. Det finns ett forum för användare där man kan diskutera och ställa frågor till andra som är intresserade av samma ämne. Det här är något som är väldigt underskattat på marknaden bland digitala plånböcker. För att man ska kunna lita på en leverantör är det ibland viktigt att veta vad andra har att säga om den och för att kunna utveckla sina tjänster är det även viktigt att höra kundernas åsikter. Det ger en känsla av transparens samtidigt som man kan vara säker på att man är helt anonym när man handlar, köper, säljer, byter och så vidare på marknaden för virtuella valutor.
Öppna konto hos Cryptopia

Utvärdera och bestäm dig för en plånbok för din digitala valuta

Det kan vara svårt att veta vilken plånbok som är bäst på marknaden just nu, men det viktigaste när man väljer en valuta är att det känns tryggt och att den har goda referenser. Sedan ska man försöka hålla sig till en eftersom det inte är gratis med dessa typer av plånböcker. Om man är nybörjare finns det två hemsidor som är extra intressanta, nämligen LiveCoin och HitBTC. Alla sidorna påstår att de är bäst, störst och vackrast. Dock bör man klicka runt lite på deras hemsidor för att känna efter vilken som passar en själv bäst. Ett tips är att även fråga nära och bekanta om de har några bra tips och råd i valet. Om man inte har någon i sin umgängeskrets som är intresserad av kryptovalutor så kan man fråga internet. Det finns många forum online där användare får sätta betyg på de digitala plånböckerna. Ska man ändå investera en summa bör man ta tid för att gå igenom de olika trådarna så att man hittar den som passar perfekt för just en själv. Skulle man välja en och sedan känna att det inte var helt perfekt så kan man byta, men man ska helst undvika det eftersom det då kan tillkomma extra kostnader. Man bör vara ekonomisk i sina val när det gäller att placera pengar. Just kryptovalutor har varit omdiskuterat länge eftersom det finns oärliga aktörer på marknaden som försöker luras eller sno åt sig en hacka av något som inte är deras.

Oavsett vilken plånbok man väljer så är det viktigt att komma ihåg några saker. Till exempel ska man aldrig ge ut sina nycklar till någon. För att förvara Bitcoins i säkerhet måste nycklarna hållas hemliga och får endast kontrolleras av ägaren. Det finns två kända skandaler i historien om digitala plånböcker som inte höll vad de lovade i sina avtal vilket ledde till att många användare förlorande mycket pengar, upp till miljonbelopp i vissa fall. De två aktörerna som man bör passa sig för är Bitfinex och Mt Goxs. Därefter blev det mer viktigt med säkerhet och trygga leverantörer av digitala plånböcker men något som man som användare själv kan tänka på är följande tre punkter:

 • Se till att du skaffar dina privata nycklar på en säker plats offline
 • Använd metoder för att kryptera innehållet i dina plånböcker
 • Se till att du alltid ha en backup på alla dina nycklar

Därefter handlar det om att hitta en trygg leverantör. Så länge du skyddar din information är det alltid första steget till framgångsrika förutsättningar för att handla med kryptovalutor. Precis som man brukar säga att man är sig själv närmast så ska man tänka likadant i den digitala världen och inte lita på någon eller något. Var alltid kritisk i dina val och kom ihåg att det är dina pengar det handlar om. Man skulle inte låta en främling få tillgång till sina bankkonton lika lite som man delar med sig av sin information om sina nycklar till främlingar. Därefter är det bara att börja köpa och sälja, eller spara som en investering. Det finns idag många butiker och restauranger som godtar Bitcoins som betalmedel vilket har gjort det här till en väldigt innovativ marknad för valutor som inte är bundna till ett specifikt land. Eftersom det inte finns någon speciell person bakom Bitcoin finns det de som menar att systemet inte kommer kollapsa.