Det finns många tillfällen då catering kan komma väl till hands. I samband med större event, fester eller högtider är maten en mycket stor del och människor älskar att samlas tillsammans och äta något gott. Dessvärre är det heller inte ovanligt att större tillställningar kommer med en hel del stress. Dekorationer ska fixas, inbjudningar ska skickas ut och det ska finnas rätt antal platser eller produkter på plats. Under tiden ska maten planeras och fixas för att räcka till alla gäster och som värd spenderar man den största tiden av festen med att stå i köket.

Vad kan catering hjälpa till med?

Cateringfirmor finns överallt i Stockholm och jobbar hårt för att du som kund ska kunna få exakt den bjudmat som du önskar dig. Det vanligaste är att företaget är nischat till ett specifikt tema, t. ex. sötsaker eller libanesisk meze. För att du ska hitta en cateringfirma som kan leverera den mat som du önskar dig, är det viktigt att du själv är medveten om vad du vill ha.

Om företaget inte har en fast meny brukar det kunna vara fritt fram att själv komma med önskemål. Är det detta du är ute efter är det dock viktigt att du meddelar cateringfirman i god tid om vad du vill ha och meddela även till hur många personer som maten ska räcka till. Ibland går det bra att öka eller minska antalet matportioner om du hör av dig i god tid, men är du ute i sista stund så rekommenderas det alltid att vara säker på gästernas antal.

Ett vanligt missförstånd är att catering i Stockholm endast hjälper till med att planera, tillaga och leverera maten. Sanningen är dock helt annorlunda och du kan även få hjälp med porslin och servering av maten på plats. På så sätt slipper du stå i köket under hela tillställningen och kan istället umgås och ha det roligt tillsammans med de gäster du har bjudit in. Alldeles för många värdar står i timmar i köket, både för att förbereda maten, tillaga den och sedan servera. När gästerna har ätit klart vill man gärna bjuda på något sött och naturligtvis måste man som värd åter in i köket. Det bästa sättet att slippa detta är naturligtvis att anlita en professionell catering i Stockholm.

Vad kostar catering?

Hur mycket just din beställning kommer att kosta beror på flera olika orsaker. Naturligtvis kommer priset att bli högre ju fler personer som maten ska räcka till, men det har också betydelse vilket företag som du anlitar och vilken typ av maträtter eller tilltugg som ska serveras. Är det en större beställning som består av flera olika rätter kan man få räkna med att priset kan bli väldigt högt, medan en catering som jobbar med sötsaker troligtvis inte tar lika mycket betalt. Detta betyder dock inte att summan inte kommer bli hög, men då beror det främst på antalet gäster.

För att lättast ta reda på ett pris kan man höra av sig till olika cateringfirmor i Stockholm. Via hemsidor kan man få svar på det mesta och här hittar man oftast även styckpriser på diverse rätter eller plockmat.

När kan man använda sig av catering?

Det finns inga rätt eller fel när det kommer till att beställa mat från en cateringfirma. Alla människor fungerar olika och kan behöva hjälp med olika saker. Oavsett om du har ett stort event med över 45 gäster eller om du har en mindre tillställning med endast tre, så är det okej att beställa mat från en catering.

Det vanligaste är dock att anlita en cateringfirma när maten kommer ta upp väldigt mycket tid av ens planering och då man inte vill spendera halva tiden i köket. Det kan vara inför ett bröllop eller babyshower, men kan även handla om julbord på arbetsplatsen. Som kund väljer du den cateringfirma som passar bäst in på dina önskemål och maten blir sedan levererad när det är dags för eventet eller tillställningen att börja. Finns det önskemål om att få maten dagen innan så brukar även detta gå bra, men oftast vill man att maten är så fräsch som möjligt och den bör då levereras vid, eller några timmar, innan festen ska börja!