Om du läser den här artikeln är du förmodligen trött på din oönskade hårväxt. Att raka bort håret med en simpel rakhyvel i samband med dusch är visserligen billigt, men långt ifrån lika effektivt som att låta ett proffs göra jobbet. Dessutom krävs det att du upprätthåller rutinen med rakningen för att alltid känna dig som ditt fräschaste och lenaste jag. Hos en salong som utför borttagning av hår kan du välja mellan flera olika metoder. Vaxning är ett alternativ som håller länge, medan en metod för permanent hårborttagning, som till exempel IPL eller laser, kan ge resultat flera år framöver. Då slipper du ägna en enda tanke åt benen eller bikinilinjen flera somrar i rad. Ett brett utbud av hårkliniker i närheten av hemmet klassas inte direkt som en mänsklig rättighet, men är du boende i Uppsala kan det faktiskt klassas som en riktigt trevlig möjlighet. Kolla in listan för att hitta din favoritklinik för hårborttagning!

Estetikum

Hos Estetikum i Uppsala erbjuds borttagning av hår med laser. Kliniken föredrar metoden eftersom den är både effektiv och säker. Antalet behandlingar som krävs är individuellt, men som riktlinje brukar man säga att mellan 6 och 8 stycken är lagom. Estetikum är en koncern med inriktning på fettsugning, estetiska laserbehandlingar och hudvård. Patientens trygghet och säkerhet är högsta prioritet, vilket förmodligen är förklaringen till varför deras underbara specialistkliniker är så populära. Förutom redan nämnda behandlingar finns här också allt du kan behöva för att piffa till ansiktet (fettsugning av haka/käklinje, ansiktsbehandlingar, kemisk peeling, tandblekning med mera), injektioner av olika slag (rynkbehandlingar, fillers, läppförstoring och tear through) samt skönhetsprodukter från Nostrata, Exuviance, LPG Skincare, ProSil och Cicamed och EVY Technology. Kliniken går att hitta på Dag Hammarskjölds väg 10 i Uppsala, och tider går att boka på 018-50 15 50.

Clinica Laser

Clinica Laser erbjuder, förutom borttagning av hår med med Diode laser, även fettreducering, ansiktslyft med radiovågor, tatueringsborttagning och 3D-ögonbryn med microblading. Här jobbar laserterapeuter med stort engagemang inför kundens önskemål. Känslan av exklusivitet är svår att ta miste på när man som kund stiger in i lokalen. Clinica Laser har från början insett att varje individ som besöker salongen är olika och skräddarsyr därför samtliga behandlingar utifrån kundens behov och förutsättningar.

Luthagskliniken

Till Luthagskliniken är du som är intresserad av skönhet hjärtligt välkommen för att ta del av förfinande behandlingar som Sopranoice Platinum, tatueringsborttagning, ansiktsbehandlingar, Veinwave, Fatfreezing med Coolshaping och mycket mera. Kvalitet med kundfokus är ledorden för de som jobbar med skönhet i Luthagen. Alla behandlingar utförs med kvalitetssäkrade maskiner och tekniker. Självklart har de även patientansvarsförsäkring.

Lifetime Clinic

Lifetime Clinic bjuder in dig att börja ditt nya liv som hårfri! Här erbjuds borttagning av hår med laser som hårborttagning med IPL. Vilken du väljer beror helt på vad du föredrar – båda två är effektiva och skonsamma hårborttagningsmetoder. Förutom att bli av med oönskad hårväxt kan du här också få hjälp med Hårtransplantation, kemisk peeling och tandblekning – för att nämna några exempel på allt härligt som erbjuds hos Lifetime Clinic. Personalen ser det som sitt ansvar att du som kund ska känna dig bekväm, säker och nöjd med resultatet efter behandlingen. Därför står de alltid för ett varmt mottagande.

HudCoachen

HudCoachens hudterapeuter brinner verkligen för att bekämpa genant hårväxt. Här blir du av med allt hår du inte vill ha på din kropp genom Diatermi / Blend / Electrolys, Depilar® (för fjun/tunna hår) eller Plasmalite® FPL / Laser. Förutom det erbjuder de också frans- och brynfärgning, fransböjning med så kallad Lashlift, semipermanent mascara, hudvård med fokus på anti-age, struktur och ärr med Dermapen, filler utan nålar, borttagning av fibromer, vårtor och och synliga blodkärl, fotvård och klassisk fotvård och pedikyr. Som grädden på moset kan du också få din vaxning gjord på salongen.

BeautyCulture by Janine

Janine Bichara lever för att göra sina kunder vackra och välmående. På hennes salong kan du få hjälp med såväl ansiktsbehandlingar och Botox och Azzalure, som fillerbehandlingar och kemisk peeling. Hon erbjuder också permanent borttagning av hår med Cellox 20. För dig som inte har tiden att unna dig en lång och härlig skönhetsbehandling finns också snabba quick fix-behandlingar på menyn. Vad sägs om Inslussning av hyaluronmask, Enzympeeling eller BeautyCultures Quickfix Behandling? Samtliga alternativ tar 30 minuter vardera i anspråk.

Laserklinikcenter Uppsala

SHR är en ny teknik för borttagning av hår med permanent resultat. Framgångarna med metoden sägs bero på att den passar för alla hudtyper, har hög effektivitet, hastighet och medeleffekt, kräver färre behandlingar för ett varaktigt resultat samt tack vare det inbyggda kylsystemet som gör behandlingen helt smärtfri. Den nya superbehandlingen för eliminering av oönskad hårväxt finns hos Laserklinikcenter. Hit återvänder skönhetstörstande kunder vecka efter vecka tack vare salongens effektiva behandlingar, resultatinriktade personal och rimliga priser. Kunder från hela staden, Stor-Stockholm, Gävleborg, Jönköping och Norrköping vallfärdar hit. Utöver borttagning av hår på kroppen erbjuder de även behandlingar för tandblekning, fettfrysning, tatueringsborttagning, huduppstramning, hudföryngring och fransförlängning.

Skin Nurse Uppsala

Varmt välkommen till Skin Nurse, som erbjuder härliga behandlingar för din hud. Skin Nurses behandlingar utgörs av avancerad hudvård med laserteknologi och välgörande varianter av syrabehandling. Vem är då Skin Nurse själv? Bakom namnet hittar du Kerstin Simmesgård Kåreland, en trevlig legitimerad sjuksköterska med fokus på kroppens största organ – huden. Kerstin Simmes gård Kåreland känner till hur viktigt det kan vara att känna sig fin såväl till vardags som till fest, och tycker inte att någon ska behöva känna sig osäker på sig själv och sitt utseende.

Sveriges fjärde största tätort har mycket att erbjuda när det kommer till skönhetsbehandlingar och utseende. Om man inte håller i plånboken ordentligt är det lätt hänt att lönen hamnar på någon av de ovan nämnda salongernas stora utbud av sköna behandlingar. Håll utkik efter tillfälliga erbjudanden och rabattkuponger för att få möjlighet att testa på de olika behandlingstyperna för permanent eliminering av oönskad hårväxt. Då hittar du garanterat en metod som passar både dig och din hårväxt optimalt. Det är också en väldigt uppskattad gåva att få en behandling av något slag i födelsedagspresent eller julklapp. Välj något som du tror att vännen, kollegan, sambon eller släktingen kan komma att uppskatta.