”Välj ett jobb du älskar och du kommer aldrig att behöva arbeta en dag i hela ditt liv.” – Konfucius

Att starta eget företag är en stor dröm för många människor. Vissa låter idén förbli en dröm, medan andra väljer att förverkliga den. Innan försäljningen har kommit igång som den ska behöver man som egen företagare se till att ha ett bra kapital. Hur mycket pengar man har i sitt startkapital är oftast avgörande för om verksamheten lyckas eller inte.

Finansiera med hjälp av ett lån

Personligt lån

Det absolut bästa är naturligtvis om man har möjlighet att själv spara ihop alla de pengar som kommer att behövas. Detta kan dock vara riktigt svårt och för vissa är det helt enkelt omöjligt. Har man inte egna pengar att börja med kan man behöva finansiera startkapitalet på ett annat sätt, t.ex. genom att ansöka om att låna pengar. Att ansöka är idag väldigt enkelt och det finns ett flertal sätt att gå tillväga. Den som vill kan vända sig direkt till en specifik bank i fråga, men man kan även välja att gå via en låneförmedlare online. Ansökan är oftast helt kostnadsfri och hur mycket pengar du har möjlighet att låna beror på hur stor risken i din affärsidé är. Risken har även en stor betydelse när det kommer till vilka krav som du kommer att få.

Skillnad på privatlån och företagslån

Tänkande person

Det är en väldigt stor skillnad mellan ett privatlån, ett sms-lån och ett företagslån. Vid ett företagslån till ett startkapital behöver du bland annat alltid lämna en säkerhet och dessutom är lånekraven väldigt annorlunda. Banken kommer att titta på ett flertal olika punkter som du finner i listan nedan.

  • Hur är du som företagare? Vad har du för privatekonomi, erfarenhet, kunskap?
  • Har du en välplanerad och realistisk affärsplan?
  • Finns ekonomihjälp eller revisor?

Låna mindre summor

I vissa situationer kanske man bara är i behov av väldigt små summor och då är det onödigt att gå igenom hela den process som ett företagslån/startkapital har. Istället kan man använda sig av ett så kallat sms-lån, där man i många situationer kan låna pengar med hjälp utav sms lån med direkt utbetalning och utan säkerhet. Denna variant brukar ligga på belopp mellan 1000-10 000 kronor och dessutom betalas pengarna ut direkt. Man bör dock vara införstådd med att snabba och enkla pengar oftast kommer med en hel del krav och regler. Ett vanligt förekommande är en mycket snäv återbetalningstid och höga räntor.

Sammanfattning

Ditt företag kan bli den bästa investeringen som du gör för din framtid, men för att vinna måste man även riskera. Du behöver se till att ha ett bra startkapital innan du kommer igång, för att vara säker på att du kan betala alla de kostnader som du eventuellt står inför tills försäljningen har kommit igång. Det vanligaste tillvägagångssättet är att vända sig till en bank eller låneförmedlare.

  • Startkapitalet hjälper dig att hålla företaget rullande.
  • Ansök online för snabbast service.
  • Vid ett startkapital krävs någon form av säkerhet.
  • Sms-lån är ett snabbt och enkelt sätt att få in lägre belopp.
  • Du kan ansöka om snabblån utan någon kreditupplysning hos Upplysningscentralen.